Water Festival

Water Festival

Let’s Work Together

waterfestival@dancebg.org

контакт

България, Бургас 8000
Phone : +359 898912545

Back to top

Фестивал за съвременни изкуства ”ВОДА”

Semi-Diurnal Spaces

Дигиталното арт произведение „Semi-Diurnal Spaces“ е творба на базирания в Лондон артистичния колектив Studio Above&Below. Работата представлява сайт-спесифик потапяща за зрителя инсталация, която първоначално е построена под формата на пълен купол, който използва местни данни за приливите, отливите и атмосферата на Южен Уелс.

Studio Above&Below, базирано в Лондон студио за изкуство, дизайн и технологии, e основано от Daria Jelonek (DE) и Perry-James Sugden (UK) след дипломирането им в Кралския колеж по изкуства. Тяхната работа съчетава смесена реалност, дигитално изкуство и база данни, събирайки невидими връзки между хората, машините и околната среда.

Моделите на приливите, отливите и атмосферните данни като вятър и влажност влияят върху цифровата система за частици NVIDIA FleX в реално време. Данните, специфични за обекта, влияят върху гравитационните сили, вискозитета на течността и скоростта на потока в рамките на купола като тяло, което води до жива дигитална скулптура и AV изживяване, свързващо се с аспекти на самия канал.

Този проект е създаден с помощта на Touchdesigner Flex, емисии на данни DEFRA и аудиовизуални материали, събрани от крайбрежни обекти.
_______________________________________________________
Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на Културата, @nationalculturefund , Община Бургас и Унгарски културен институт – София.