Water Festival

Water Festival

Let’s Work Together

waterfestival@dancebg.org

контакт

България, Бургас 8000
Phone : +359 898912545

Back to top

Фестивал за съвременни изкуства ”ВОДА”

Запознайте се с артистите във “ВОДА” 2022
Sasha Hadjieva е режисьор, мултидисциплинарен пърформър и визуален артист на свободна практика. Вълнува се от хибридните арт формати и от личната среща с всеки зрител, който играе роля на неин трансформативен потенциал. Режисьор е на документалния филм „Родени от огъня“, както и на танцовите късометражни филми “Untold dreams”, “What if you crash on my sofa” и танцовия VR филм „Control”.
Rubecula (Любомира Костова и Калоян Николов) са VR продуценти. Основната дейност на фирмата е да продуцира документално, научно-популярно кино и аудио-визуални продукти. http://rubecula.cc/

Във “ВОДА” 2022 Саша Хаджиева и Рубекула представят CONTROL

“Control” e късометражен VR танцов филм 🎞, отразяващ чисто човешката потребност от контрол, често породена от чувството ни за несигурност или непознаване на дадена ситуация. Не изграждаме ли понякога свой илюзорен свят – късче „обетована“ земя под краката ни, а разпадне ли се – опитваме да задържим парчетата скала, корени и спасителни отломки? А какво би се случило, ако се отпуснем и доверим на потока от промени в живота си?
Едно VR преживяване, което изостря сетивността и насочва вниманието ни към постоянната смяна на състоянието ни от баланс в дисбаланс, от контрол – извън контрол, с фокус към изборите и решенията, които взимаме пред лицето на неизвестното.


Режисьор: Саша Хаджиева
VR продуцент: Любомира Костова
VR оператор: Калоян Николов
Постпродукция: Калоян Николов
Звуков дизайн: Саша Хаджиева
Танц: Изабел Миткова, Марина Маринова, Николай Райчев , Яница Атанасова
Продукция на D-zen Studio и Rubecula. Със съдействието на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, Фокус Кино Танц / Focus Screendance , Фондация “Човек с Шапка” / Man with a Hat Foundation.